Cine suntem

Cabana Scout este unul dintre grupurile de cercetași ale Organizației Naționale “Cercetașii României”, înființat în anul 2014.

Activitățile grupului au un specific non-formal, se desfășoară în București și se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani. Calendarul întâlnirilor cercetășești include activități săptămânale care au loc în fiecare zi de sâmbătă, iar pe durata vacanțelor școlare, propunem cercetașilor activități practice în natură (ture, drumeții, tabere, școli de iarnă).

Cercetășia completează educația primită în familie și în școală, bazându-se pe o metodă educativă veche de peste 100 de ani care implică: legea și promisiunea cercetașului, lucrul în echipă, progresul personal, învățarea prin acțiune, viața în natură, un cadru simbolic de desfășurare a activităților și sprijinul adult.

Cercetașii sunt acei copii și tineri care au cel puțin 3 luni vechime în cadrul organizației, au depus promisiunea specifică ramurii de vârstă și se disting prin însemnele pe care le poartă (uniformă, embleme, eșarfă). Cei care depășesc vârsta de 24 de ani devin lideri – lucrători de tineret care prin exemplu personal, formarea specifică și experiența dobândită pot îndruma copiii și tinerii pe calea educației pentru viață.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *