eXploratorii vs. promisiunea 2017

Muzeul Municipiului București a fost gazda din acest an a ceremoniei de promisiune organizate de CL Cabana Scout în data de 28 mai. Am propus exploratorilor să ne împărtășească trăirile pe care le-au încercat pe durata Promisiunii, dar și ce a reprezentat pentru ei acest moment fundamental din viața unui cerectaș. Iată ce am aflat:

Lidia: Promisiunea a însemnat o etapă importantă în viața mea, pe care am trecut-o cu brio. Emoțiile pe care le-am ținut în mine în acel moment au fost alimentate de bucuria din momentul respectiv (fiindcă în sfârșit am ajuns aici), nerăbdarea de a deveni un cercetaș oficial și dorința ca de acum înainte să pot activa ca unul. Mă bucur că am făcut acest pas și de abia aștept să văd unde mă va purta viața alături de ceilalați cercetași.

Sabina: Pentru mine Promisiunea a însemnat pragul de trecere la o altă etapă, un fel de duș rece (din cauza emoțiilor pe care le-am avut) și un prilej de a-mi verifica așteptările.

Andrada: Pentru mine Promisiunea a fost precum un film, așteptam cu emoții să văd finalul și speram din tot sufletul să fie unul fericit. Cadrul mi s-a părut unul fantastic, atmosfera fiind încărcată de sentimente și emoții. Pe moment, teama cea mai mare a fost că din cauza emoțiilor voi uita textul, însă în final a ieșit numa’ bine. Când am primit eșarfa am știut că am reușit să o fac și pe asta și bucuria din sufletul meu îmi confirmă că am trecut cu brio și peste acest prag.

Alex Zaharescu: Pentru mine Promisiunea a reprezentat începerea unui noi capitol. Ziua începuse normal, însă pe măsură ce mă apropiam de evenimentul mult așteptat, un val de emoții mă cuprinsese, urmat însă de un sentiment de teamă: “dacă o să uit ce am de zis sau o să mă încurc în fața celorlalți”. Însă nu a fost cazul, deoarece odată ce am trecut pragul ușii, toate sentimentele de nesiguranță dispărură, promisiunea desfășurându-se mai bine decât m-am așteptat. Sunt mândru că fac parte din familia numeroasă a cercetașiilor de la Cabana Scout, având astfel posibilitatea de a mă vedea cu niște oameni deosebiți și minunați.

Alex Dițu: Promisiunea a însemnat pentru mine un pas pe care l-am făcut către o versiune mai buna a mea; așteptam de mult timp momentul acesta și mă bucur că am putut să fiu o parte din el.

Alex Panait: Pentru mine Promisiunea a fost “acel moment mult așteptat” după care deveneam cercetaș cu acte în regulă. Chiar dacă am avut emoții în momentul în care a venit rândul nostru să promitem, am încercat să uit de ele și în final totul a ieșit mai bine decât mă așteptam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *