SCOUTMADE – “Ordinul Cadoului Fermecat” în varianta Cabana Scout

Proiectul “Ordinul Cadoului Fermecat” a ajuns anul acesta şi în echipa Cabana Scout. În perioada 19-24 decembrie cercetaşii noştri au împachetat cu cea mai mare dexteritate cadourile clienților din Mall Promenada.

A fost o muncă în echipă pe tot parcursul proiectului. Fiecare dintre noi a coordonat sau a ajutat la unul din departamente pentru ca totul să fie pus la punct. Locația a fost găsită destul de rapid şi pentru asta le mulțumim prietenilor de la Promenada pentru deschidere, entuziasm şi încrederea oferită. Am avut în prealabil zile întregi de ateliere unde am învățat diferite tehnici de împachetat, la sfârşit alegându-le pe cele mai practice şi mai eficiente.

Am decis ca în spiritul sărbătorilor de iarnă, să oferim oamenilor şi obiecte hand-made. Pentru că avem cercetaşi pricepuți la …aproape orice, ne-am adunat o parte din echipă şi am făcut lumânări parfumate. Acestea s-au regăsit la standul nostru sub formă de inimioare, trandafiri şi în coji de portocală. Oamenii au fost încântați de idea noastră, acestea ajutând foarte mult în completarea cadourilor.

Am avut clienți de toate tipurile: mulțumiți şi nemulțumiți, fericiți şi morocănoși, care la sfârşit s-au dovedit cu toţii a fi foarte generoşi. Pentur noi, a fost o experiență diferită şi amuzantă. Am învățat să interacționăm mai uşor cu oamenii, să promovam cercetăşia şi – cel mai important – să lucrăm în echipă. Acest proiect a fost organizat şi coordonat de temerarii, exploratorii şi seniorii Cabana Scout, cu sprijinul liderilor.

 

  • Cum au trăit şi alți cercetaşi implicarea în acest proiect:

Valentina: Pentru mine a fost un proiect care m-a ajutat să mă deschid către public şi să-mi las firea introvertită deoparte. Astfel de proiecte ajută foarte mulți oamenii, mai ales adolescenții care încă sunt în formare, să se deschidă, să interacționezi şi să îşi dezvolte abilitățile – prin urmare, aş zice eu, am atins toate ariile de dezvoltare: fizic, creativ,  afectiv , social şi spiritual”.

Daiana: ”Este prima ediție a proiectului “Ordinal Cadoului Fermecat” la care am participat, dar sunt foarte bucuroasă de experiența dobândită . Atelierele şi pregătirile dinaintea proiectului ne-au ajutat să înțelegem etapele in care se desfăşoară realizarea acestuia, dar au urmărit şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi. Prin activitatea în sine am reușit să contribuim la bucuria celor care doresc să ofere un cadou persoanelor dragi, să împărtăşim spiritual sărbătorilor de iarnă, şi nu în ultimul rând să promovăm implicarea organizației noastre în comunitatea locală, punând accent pe creşterea vizibilității cercetăşiei.”

Mădălina: ”Pentru mine acest proiect a fost ca un nou început al Cabanei Scout. Am reușit să strângem fonduri şi înscrieri în acelaşi timp, un număr destul de măricel. Şi toate acestea se datorează faptului că am putut să ne mobilizăm, să punem lucrurile cap la cap, iar munca, într-un final, ne-a fost răsplătită pe măsură. Consider că toți am avut de învățat din proiectul acesta şi aş vrea să reuşim să  mai realizăm astfel de proiecte în viitor, pentru că cel mai important ne ajuta să înțelegem “construirea” unui proiect şi odată cu experiența dobândim şi siguranța de sine”.

scris de Ana Vătau

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *